Linux vega.odeaweb.com 4.18.0-477.21.1.lve.1.el8.x86_64 #1 SMP Tue Sep 5 23:08:35 UTC 2023 x86_64

Javascript Для Back-end Розробників – Beylikdüzü Diyetisyen

Ви матимете всі необхідні знання, навички та перше портфоліо, щоб влаштуватися на роботу або брати замовлення на фрілансі. Матеріал буде цікавий початківцям, хто прагне пов’язати своє життя з веброзробкою. Сьогодні навчання програмуванню є неймовірно простим — будь-який матеріал можна загуглити або глянути на YouTube. Найскладніше — визначити, а що ж саме потрібно гуглити. Я впевнений, що стаття дасть відповідь на це запитання та зекономить комусь багато часу. Ще одним альтернативним джерелом для досвіду може бути відкритий код програмного забезпечення.

  • Загалом, комусь вдається освоїти основи і почати працювати над простими проєктами за кілька місяців.
  • Початківці розробники на JavaScript (Junior) можуть претендувати на зарплату від тис.
  • Навіть якщо вам потрібно просто створити простий вебсервер, він стане у пригоді.
  • Ці аспекти взаємодії та вигляду користувача з продуктом можуть суттєво впливати на сприйняття та ефективність веб-додатків.

Тут на допомогу приходять npm script, Grunt, Gulp або той самий Webpack. Список сформований для освоєння лише напряму Front-end розробки і конкретно для роботи в Україні. Я не даватиму порад, що потрібно вчити, щоб потрапити в міжнародні компанії або компанії зі списку FAANG. І так, кожен Front-end розробник має трохи знати Back-end, тому в цьому списку будуть різноманітні технології. Наша мета — дійсно висококваліфікований Front-end розробник.

Безпека

Після завершення програми ти матимеш достатній набір навичок для старту у Front-End розробці. Стати front-end розробником – це захоплива та водночас вимоглива професія. Для досягнення успіху у цій сфері потрібні глибокі знання HTML, CSS та JavaScript, вміння працювати з інструментами, розуміння UX/UI, а також оптимізація та тестування. Шлях до професійного росту може бути важким, але він вартий зусиль.

к стати JavaScript розробником

Якість вашого коду має поліпшуватися, а кількість коментарів зменшуватися. Якщо команда буде бачити, що по закінченню півроку ви стоїте на одному місці, це може стати дзвінком для звільнення. Тому дуже важливо не тільки показати бажання до самонавчання, а й довести це на практиці. Задача наших курсів – підготувати спеціалістів, які будуть готові працювати розробниками в IT-компаніях. Для цього вони повинні не лише знати теорію, а й вміти вирішувати задачі, з якими розробники стикаються в роботі.

Самостійне Навчання

Для сайту або мобільного додатка важливий як дизайн HTML і CSS, так і доступні для користувача дії. Наприклад, подивитися як рухається годинникова стрілка, побачити спливаючу кнопку або анімацію, при натисканні на яку відкриється вкладка з іншою сторінкою. Розробник повинен знати розмітку HTML, щоб усі елементи органічно з’єднувалися на сайті та виконували поставлені завдання.

Та й це цікавіше, ніж зупинитись на базових навичках. Ще 5-7 років тому від «джуна» вимагалося порівняно небагато – розбиратися HTML/CSS і хоча б трохи JavaScript. Але останніми роками конкуренція саме у сегменті джуніорів зросла. Так, у них є свої мінуси (наприклад, у FreeCodeCamp погана структурованість, а у W3School немає завдань). Однак, в цілому процес навчання швидший у них.

Підсумки

І тим більше людей зацікавиться та перейде за посиланням. Javascript підтримує усі популярні браузери. Тут працює правило “від простого – до складного”. Якщо у вас нульовий або мінімальний досвід у програмуванні, ми не рекомендуємо починати з вивчення, наприклад Python, C або Java. Коли наші сайти уже доступні світові, хотілося б дізнатися, хто на них заходить, які сторінки переглядає та яка поведінка користувачів в цілому.

к стати JavaScript розробником

Спростять (або навпаки) життя при роботі над складними проєктами де багато даних, вони часто оновлюються, і всі ці зміни потрібно показувати користувачу. Додатково до CS50 курсу, де також згадується GIT, можу порекомендувати свій безкоштовний курс Git for beginenrs на YouTube. Також на офіційному сайті можна абсолютно безкоштовно використовувати підручник «Pro Git» від Scott Chacon та Ben Straub. Давай поговоримо про веб-розробку та її компоненти.

Обирай Javascript, Якщо Ти:

Даних знань та технологій уже буде достатньо для створення повноцінних сайтів-візиток, лендінгів та інших простих сайтів на декілька сторінок. Звісно, https://wizardsdev.com/ це за умови, що ми не пишемо Back-end, а всі дані уже для нас підготовлені. Потрібно отримати базові знання про роботу комп’ютера, браузера, вебсайту.

Тому найближчі років 10 JS поза конкуренцією, і попит на JS-розробників тільки зростатиме. Саме тому фахівці з test-dan-it.inweb-dev.in.ua склали детальний гайд скіллів, які в дійсності відповідають позиції junior front-end developer. Чим js вакансии швидше ви наберете досвід і напрацюєте портфоліо, тим простіше буде шукати нову роботу і тим вище буде ваш потенційний дохід. На ринку дефіцит хороших кадрів, тому кваліфікований JavaScript розробник може знайти багато цікавих пропозицій.

Куди Можна Піти Зі Знаннями Js, Якщо Цей Напрямок Набридне?

Веб-розробка – це процес створення веб-сайтів і додатків, які ми бачимо в Інтернеті. Коли ви заходите на сайт або користуєтеся будь-яким веб-додатком, усе, що ви бачите і з чим взаємодієте, пов’язано з веб-розробкою. Можна спробувати свої сили в нативній або мобільній розробці. Звичайно, його поступово витісняють зручніші рішення, як-от фреймворк React Native.

Крім того, через високу конкуренцію початківцям зараз досить складно знайти першу роботу. Мову вебпрограмування JavaScript використовують переважно у Front-end розробці, проте завдяки платформі Node.js нею можна писати і Back-end. JavaScript дає змогу створювати застосунки та сайти.

к стати JavaScript розробником

Оскільки більшість бібліотек запаковані в пакети та зберігаються в спеціальних репозиторіях, знання npm чи yarn будуть обов’язковими. Там нічого складного, просто потрібно знати, як встановити потрібний пакет з npm. Об’єктно орієнтоване програмування — класика. Якщо упустите розуміння принципів Наслідування, Поліморфізму та Інкапсуляції, створите собі безліч проблем під час роботи з TypeScript чи складнішими програмами на JS. Комунікація та командна робота також важливі, як і технічні навички.



Hızlı Arama