Linux vega.odeaweb.com 4.18.0-477.21.1.lve.1.el8.x86_64 #1 SMP Tue Sep 5 23:08:35 UTC 2023 x86_64

BİTTER ÇİKOLATANIN 10 FAYDASI ? – Beylikdüzü Diyetisyen

BİTTER ÇİKOLATANIN 10 FAYDASI ?

Diyet listelerinde sıkça yer verdiğim ve danışanlarımın severek tükettiği %60-70 kakaolu bitter çikolatanın sizi mutlu edebilecek 10 faydası?

Saf kakaodan üretilen, üretim sürecinde içine sağlığa zararlı yağlar, rafine karbonhidratlar, kimyasal katkılar eklenmeyen koyu -siyah- renkli olan bitter çikolata sağlıklı ve faydalı bir atıştırmalıktır.  Çikolatanın üretildiği temel madde kakao bol miktarda mineral (magnezyum, çinko, demir, manganez, kalsiyum, bakır, kükürt, potasyum) ve vitamin (B1, B2, B3, B5, B8 ve E vitaminleri) içerir. Ayrıca kakao yağının da zeytinyağı gibi vücuda yararlı bir yağ olan oleik asitten ve bazı faydalı doymuş yağlardan zengindir.

 

1.Antioksidan deposu

En güçlü antioksidan depolarından biri kakaodur. Bu yüzden bitter çikolata düzenli tüketildiğinde kalp damar hastalıklarından ve kanserden korur.

2.Cildi güzelleştirir

Flavonoid bakımından zengin olan bitter çikolata cildi UV ışınlarından korur. Güneş ışınlarının neden olduğu hasarların iyileşmesinde etkili olur. Cilde daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

3.Strese karşı etkili

Tüm çikolata çeşitleri mutluluk hormonu salgısında etkilidir ama bu durum bitter çikolata da çok daha fazladır. Bitter çikolata stresi yatıştırır ve beyninizin dingin olmasına yardımcı olur.

4.Öksürük keser

Belki de en şaşırdığınız özelliği bu olabilir. Evett yanlış okumadınız, içinde bulunan ‘teobromin’ molekülü öksürüğe karşı etkili olduğu ve boğazdaki kaşıntıyı giderdiği gözlemlenmiştir.

5.Tok hissetmenizi sağlar

Çikolata bol miktarda lif içerir, yani doygunluk hissi verir ve böylece diyet sırasında yapabileceğiniz kaçamakları en aza indirmiş olur, kilo vermenize katkı sağlar.

6.Kolesterol düşmanı

İçeriğinde flavonoit maddesi kolesterol seviyesini korur ve iyi kolesterolü yükseltir. Kan akışını hızlandırması beyin fonksiyonlarında hızlanma yaratır, inme riskini oldukça azaltır.

7.Kan dolaşımını artırır

Kanın pıhtılaşmasını önleyen bitter çikolata kan dolaşımını artırmak için önemli bir besindir. Aspirinle hemen hemen benzer etki göstermektedir.

8.Gözler için faydalı

Yapılan araştırma ve testlerde kan dolaşımını hızlandıran bitter çikolata retinaya da fayda sağlayabileceği ve bu durumda göz sağlığına önemli bir ölçü de etki edebileceği biliniyor.

9.Diyabet düşmanı

Kan şekeri düzenlemeye yardımcıdır. Diyabet hastaları belirli miktarlarda abartıya kaçmadan tüketebilirler.

10.Enerji kaynağıdır

Spor yapmadan önce kahve ile tüketildiğinde performansı artırır.

 

 

Anahtar kelimeler: bitter çikolata, kakao, diyet, besinler, sağlık, bitter çikolatanın faydaları, sağlıklı beslenme, diyetisyen, diyet, doğru beslenme, cilt güzelliği, sağlıklı ve pürüzsüz cilt, kolesterol düşürme, diyabet düşürme, lif, antioksidan kaynağı, beylikdüzü, avcılar, beslenme



Hızlı Arama